Kuka olen?

Miikka Soivio

Perheenisä, opettaja, kaupungin- ja maakuntavaltuutettu

Synnyin vuonna 1970 Jyväskylässä, Vaajakoskella. Melko pian kuitenkin muutimme Uudellemaalle ja kävin kouluni ensimmäisestä luokasta lukion loppuun Hyvinkäällä. Lukion aikana kävin vaihto-oppilaana USA:ssa Atlantan kulmilla ja valmistuin 80-luvun lopulla yleisarvosanalla Laudatur. Harrastin jalkapalloa ja viimeiset lukiovuodet tein myös 20 h/vko ilta- ja viikonlopputöitä Hyvinkääsalilla.

Varusmiespalveluksen jälkeen lähdin tulevan vaimoni kanssa opiskelemaan Oulun yliopistoon. Sinne myös osuu ensimmäinen ”luottamustehtäväni”, toimiessani opiskelijoiden edustajana Opetuksen Kehitystyö -ryhmässä. Elämä olisi myös voinut päättyä Ouluun, humalaisen ajettua autolla vuokratalomme läpi ja päältäni, mutta sattuman kaupalla yliajosta selvittiin (suhteellisen vähin vaurioin).

Oulussa pääaineenani oli englantilainen filologia, mutta siirryin sittemmin Helsingin yliopistoon lukemaan filosofiaa. Valmistuin Helsingin yliopistosta päättötyön arvosanalla Eximia. Myöhemmin suoritin myös aineenopettajan pedagogiset opinnot Helsinkiin. Yliopistoaikana opiskelin vuoden Ranskassa, Nantes’issa.

Opettajana olen aloittanut Hyvinkäällä niukasti viime vuosituhannen puolella Puolimatkan ala-asteella. Sittemmin jatkoin aineenopettajaksi Helsinkiin Meilahden yläasteelle ja viimeiset 15 vuotta olen opettanut Lohjalla Harjun koululla englantia, filosofiaa, elämänkatsomustietoa ja ranskaa.

Muutimme kasvavan perheen kanssa Raaseporiin (tuolloinen Pohja) vuonna 2001. Tätä ennen olin asunut Uudellamaalla Hyvinkäällä, Vantaalla ja Helsingissä. Tätä nykyä perheeseeni kuuluu kolme mahtavaa nuorta (16- ja 17-vuotiaat tyttäret ja 19-vuotias poika) ja aivan upea, kaikkia juoksujanikin jaksava vaimo, joka työskentelee lastenneurologina. Sekä lisäksi Samojedin pystykorva, Taiga. Kaikkien lasteni kanssa olen myös ottanut yhteistä aikaa koti-isänä, pisimmillään vuoden ajan.

Ammatin lisäksi olen toiminut nuorten parissa myös jalkapallon juniorivalmentajana Karjaalla. Lähdettyäni kuntavaaliehdokkaaksi ja tultuani valituksi kaupunginvaltuustoon 2013, aika ei valitettavasti enää riittänyt kaikkeen. Kesäisin tulee silti edelleen harrastettua purjehdusta ja talvella lumilautailua. Lisäksi perheen lumipallo, Taiga, ulkoiluttaa minua läpi vuoden.

Politiikkaan lähdin siis varsinaisesti vasta 2013, vaikka aiemminkin olin toki ollut mukana vaikuttamassa paikallisiin asioihin. Kaupunginvaltuuston lisäksi olen Raaseporin Kokoomuksen puheenjohtaja sekä toiminut myös Kokoomuksen puoluevaltuustossa ja puoluehallituksessa, Uudenmaan Kokoomuksen puheenjohtajana ja nykyisin edelleen maakuntavaltuustossa. Vaikutan myös aktiivisesti Kokoomuksen Sivistys- ja Ympäristöpoliittisissa verkostoissa.

On ollut hienoa havaita, että osallistumalla ja verkostoitumalla voi todellakin vaikuttaa. Yhteisten asioiden hoitaminen on pitkäjänteistä toimintaa, eikä kaikki aina tapahdu hetkessä. Silti asioihin perehtyminen ja jatkuva yhteistyö perustelluin näkemyksin vie yleensä eteenpäin. Tätä olisin valmis jatkamaan eduskunnassa, äänestäjien niin halutessa.

Luottamustehtävät:

  • Raaseporin kaupunginvaltuutettu 2013–
  • Raaseporin kaupunginhallituksen varajäsen 2015–
  • Raaseporin sivistyslautakunnan jäsen 2013–2017
  • Raaseporin kaupunkikehitysjaoston jäsen 2017–
  • Raaseporin Kokoomuksen puheenjohtaja 2014–
  • Raaseporin Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja 2015–
  • Uudenmaan Kokoomuksen taloudenhoitaja 2015–2016
  • Uudenmaan Kokoomuksen puheenjohtaja 2016–2017
  • Kansallisen Kokoomuksen puoluevaltuuston jäsen 2014–2016
  • Kansallisen Kokoomuksen puoluehallituksen jäsen 2016–2017